اهمیت هورمون استروژن در زنان

آیا استروژن در سلامت زنان نقش دارد؟ اهمیت هورمون استروژن در زنان چیست؟ به عنوان یک زن، احتمالاً در مورد استروژن زیاد شنیده اید. اما چقدر این هورمون مهم زنانه را درک می کنید، مهم است.  به دلیل اهمیت استروژن در سلامت زنان، دکتر اکرم قرا محمدی متخصص زنان در شهریار در ادامه در رابطه با اهمیت هورمون استروژن در زنان صحبت می کنند.

استروژن توسط تخمدان ها، که تقریبا به اندازه گردو در حفره لگن هستند، به جریان خون افراد ترشح می شود. تخمدان‌ها همچنین پروژسترون، که یکی دیگر از هورمون‌های مهم زنانه  است را ترشح می‌کنند. باید بدانید که، استروژن در هر بخش از زندگی باروری شما، از بلوغ تا یائسگی، نقش دارد.

اگرچه سایر قسمت های بدن مانند غدد فوق کلیوی و سلول های چربی نیز استروژن تولید می کنند، اما بیشتر آن از تخمدان ها می آید.

اهمیت تعادل سطح استروژن در سلامت بانوان

سطح استروژن در بانوان بسیار مهم است و تعادل آن برای حفظ سلامت بسیار حیاتی است. استروژن یک هورمون اساسی در سیستم تنظیم هورمونی بانوان است و بر تعداد زیادی از عملکردهای بدنی تأثیر می‌گذارد. در زیر برخی از تأثیرات سطح استروژن در بانوان را می‌توانید بیابید:

  1. سلامت تناسلی: استروژن نقش کلیدی در محافظت از سلامت رحم، مهبل و پستان دارد. کاهش سطح استروژن ممکن است منجر به مشکلاتی مانند عدم تنظیم قاعدگی، ضعف جنسی و علائم بیماری‌هایی مثل ابتلا به سرطان پستان و استروژن کاهش یافته شود.
  2. استخوان و سیستم عصبی: استروژن به حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند و کاهش سطح آن ممکن است به افزایش خطر ابتلا به آسیب‌های استخوانی مانند کاهش استحکام استخوان منجر شود. همچنین، استروژن تأثیر مثبتی بر روی سیستم عصبی دارد و می‌تواند در کاهش خطر افسردگی و اضطراب کمک کند.
  3. سیستم قلبی-عروقی: استروژن می‌تواند در کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی مانند بیماری، سکته مغزی و فشار خون بالا مؤثر باشد. کاهش سطح استروژن در مواجهه با یائسگی ممکن است این خطرات را افزایش دهد.
  4. روحیه و روانشناسی: استروژن کاهش احتمال افسردگی و اضطراب را تسهیل می‌کند و تأثیر مثبتی بر روی تمرکز، حافظه و توانایی های شناختی دارد. کاهش سطح آن ممکن است باعث افزایش مخاطرات اختلالات روانی شود.

تعادل استروژن در سلامت بانوان بسیار حیاتی است. در صورتی که مشکلات مربوط به سطح استروژنی مشاهده می‌کنید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا تشخیص دقیقی را بگیرید و در صورت لزوم، درمان مناسب را از طریق داروها یا تغییرات در سبک زندگی انجام دهید.

شما می توانید جهت اطلاع از جراحی زیبایی بیکینی به این لینک بروید.

استروژن و دوران بلوغ

هنگامی که به بلوغ می ‌رسید، استروژن باعث می‌ شود که ویژگی‌ های جنسی ثانویه را ایجاد کنید: سینه‌ها رشد می‌ کنند، باسن‌ پهن می ‌شود و موهای ناحیه تناسلی و موهای زیر بغل رشد می ‌کنند.

استروژن همچنین باعث می شود که از حدود سن 12 سالگی دوران قاعدگی را تجربه کنید و هر ماه یک تخمک آزاد شود. در طول ماه‌هایی که باردار نمی‌شوید، استروژن به بدن شما دستور می‌دهد تا دوره قاعدگی را شروع کند.

هورمون استروژن و دوران بارداری

اگر بعد از تخمک گذاری یا آزاد کردن تخمک رابطه جنسی دارید، استروژن در کمک به باردار شدن نقش دارد. سپس، پس از زایمان، استروژن به بدن شما کمک می کند تا شیر مادر را تولید کند.

استروژن و دوران یائسگی

با پایان یافتن دوران باروری و شروع یائسگی، بدن شما تولید استروژن و پروژسترون را کاهش می دهد. سطح استروژن و پروژسترون از اواخر دهه 30 شروع به کاهش می کند. اکثر زنان در اوایل دهه 50 زندگی خود، پس از 12 ماه بدون سیکل قاعدگی وارد یائسگی می شوند.

اگر علائم یائسگی برای شما آزار دهنده است، به مطلب کمک به علائم یائسگی مراجعه کنید.

استروژن و هیسترکتومی

اگر تخمدان‌های خود را در طول هیسترکتومی، به تنهایی یا همراه با رحم، خارج کنید، یک روش جراحی شناخته می شود. اما از آنجا که تخمدان‌های شما بیشتر استروژن بدن شما را می ‌سازند، بنابراین وقتی با جراحی برداشته می‌شوند، سطح استروژن بدن شما به سرعت کاهش می یابد.

علائم کاهش استروژن

کاهش استروژن به دلیل یائسگی طبیعی یا جراحی می تواند علائم مختلفی ایجاد کند، از جمله:

  • گرگرفتگی و تعریق شبانه
  • پریودهای نامنظم
  • سطوح انرژی پایین تر
  • تغییرات خلقی و مشکلات خواب
  • فوریت یا تکرر ادرار
  • عفونت های دستگاه ادراری
  • خشکی واژن
  • ناراحتی یا درد در هنگام رابطه جنسی

( برای اطلاع از بهبود کیفیت رابطه جنسی با لیزر مونالیزا همین حالا از این لینک دیدن کنید.)

  • افزایش وزن و متابولیسم کندتر
  • پوست خشک یا موهای نازک
  • کاهش پری سینه ها

اگر در رابطه با بهداشت قاعدگی اطلاعی ندارید به این لینک مراجعه کنید.

راه های جایگزینی استروژن

زنانی که علائم ناخوشایندی را به دلیل سطوح پایین استروژن تجربه می کنند، گزینه های مختلفی برای تسکین این علائم دارند. ممکن است این انتخاب را داشته باشید که استروژن سیستمیک با دوز پایین مصرف کنید، که به شکل قرص، چسب پوستی، ژل، کرم یا اسپری است.

مصرف استروژن می تواند برخی از علائم مانند گرگرفتگی، کم انرژی، بی خوابی و …. را تسکین دهد. همچنین ممکن است از قلب و استخوان های شما محافظت کند، زیرا استروژن در سلامت قلب و استخوان و همچنین باروری نقش دارد.

با این حال، همه زنان نباید استروژن مصرف کنند. به عنوان مثال، ممکن است آن را برای زنان با سابقه سرطان پستان، که حساس به هورمون است توصیه نکنیم.

همچنین ممکن است با سایر داروها و همچنین تغییرات سبک زندگی و استراتژی های بدن سازگاری نداشته باشد، در هر حال باید قبل از استفاده از هر روش با پزشک خود مشورت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه استروژن بر سلامتی شما تأثیر می گذارد و چگونه می توانید با تغییرات سطح استروژن خود کنار بیایید، هر چه زودتر برای تعیین وقت با متخصص زنان در شهریار، دکتر اکرم قرامحمدی تماس بگیرید.

Leave a Reply

1 × 2 =

https://drgharamohamadi.ir/