سندرم راکی تانسکی

سندرم راکی تانسکی چیست؟ افراد مبتلا به سندرم راکی تانسکی ممکن است واژن و رحم توسعه نیافته یا غایب داشته باشند.از آنجایی که آنها رحم فعال ندارند، افراد مبتلا به MRKH معمولا پریود نمی شوند.

با واژن بسیار کوتاه یا غایب، این احتمال وجود دارد که فرد در هنگام آمیزش جنسی درد داشته باشد. متخصص زنان معمولا،  MRKH را با استفاده از گشادکننده واژن برای ایجاد یا گسترش مقدار کمی از بافت واژن درمان می کنند.

در حالی که ناباروری ممکن است برای افراد مبتلا به MRKH یک مشکل باشد، گزینه هایی مانند رحم جایگزین یا پیوند رحم در دسترس هستند. تقریباً یک زن از هر 4500 زن که به دنیا می آید مبتلا به سندرم راکی تانکسی است که بر سیستم تولید مثل تأثیر می گذارد. گاهی اوقات، ممکن است آن اندام ها به طور کامل وجود نداشته باشند.

با این حال، افراد مبتلا به سندرم راکی تانسکی دارای یک فرج کاملاً تشکیل شده هستند. فرج شامل دهانه واژن، لابیا بزرگ، لبیا مینور و کلیتوریس است.

تصویر-سندرم-راکی-تانسکی-8952

انواع سندرم راکی تانسکی

MRKH ممکن است از نظر شدت متفاوت باشد و موارد به یکی از دو نوع طبقه بندی می شوند.

نوع یک

سندرم MRKH نوع 1 فقط رحم و واژن را تحت تاثیر قرار می دهد. این اندام ها یا از بین رفته اند یا به طور کامل رشد نکرده اند. در این نوع سایر اندام ها تحت تأثیر قرار نمی گیرند.

نوع دو

سندرم MRKH نوع 2 نه تنها بر اندام های تناسلی بلکه سایر قسمت های بدن را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. یک فرد ممکن است فقط یک کلیه داشته باشد یا کلیه های او به طور غیر طبیعی رشد کنند. ناهنجاری های اسکلتی نیز شایع است. فرد مبتلا به این نوع ممکن است نقص قلبی یا کم شنوایی نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید :

درمان فیبروم رحم در شهریار

اهمیت هورمون استروژن در زنان

علائم سندرم راکی تانسکی

یکی از اولین علائم سندرم راکی تانسکی این است که برای اولین بار در سن 16 سالگی پریود نشوید. افراد مبتلا به این بیماری معمولاً پریود نمی شوند زیرا خونریزی قاعدگی به رحم در حال کار بستگی دارد و رحم در بیماران MRKH یا توسعه نیافته است یا وجود ندارد.

سندرم راکی تانسکی  بر مجرای ادرار تأثیر نمی گذارد، بنابراین ادرار احتمالاً تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. با این حال، برخی از افراد مبتلا به MRKH درد همراه با ادرار، عفونت‌های دستگاه ادراری و فوریت را از جمله علائم دیگر گزارش می‌ کنند.

علاوه بر عدم پریود، علائم MRKH عبارتند از:

دیسپارونی یا مقاربت جنسی دردناک

ناتوانی در برقراری رابطه جنسی

درد شکم

چه چیزی باعث سندرم MRKH می شود؟

محققان به طور کامل نمی دانند که چه چیزی باعث MRKH می شود. با این حال، این بیماری ممکن است از نظر ژنتیکی مرتبط باشد. در سطح پایه، توسعه ناقص مجرای مولر باعث MRKH می شود. مجرای مولر ساختاری در جنین است که بعداً به رحم، لوله‌های فالوپ،دهانه رحم و قسمت بالایی واژن تبدیل می‌شود، اما اینکه چرا این اتفاق می افتد نامشخص است.

سندرم MRKH چگونه تشخیص داده می شود؟

افراد مبتلا به سندرم راکی تانسکی معمولاً زمانی که در دوران بلوغ آنطور که انتظار می ‌رود پریود نمی ‌شوند یا به ‌ندرت زمانی که مشکلات باروری دارند، به دنبال مراقبت‌های پزشکی هستند، متوجه این اختلال می شوند.  در سن 15 سالگی، یا اگر بعد از یک سال رابطه جنسی منظم و محافظت نشده باردار نشدید، حتما به دکتر اکرم قرا محمدی متخصص زنان در شهریار مراجعه کنید.

متخصص و جراح زیبایی زنان در شهریار، علائم و سابقه پزشکی را بررسی می کند. همچنین یک معاینه فیزیکی برای بررسی علائم MRKH و سایر شرایط انجام خواهد شد. بیماران مبتلا به MRKH معمولا واژن کوتاه شده بدون دهانه رحم قابل لمس دارند.

مراحل بعدی تایید این است که رحم از بین رفته یا به طور کامل رشد نکرده است، سطح هورمون ها بررسی می شوند تا تعیین شود اینکه آیا کلیه ها، اسکلت یا سایر اندام ها نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند یا خیر.

درمان های سندرم راکی تانسکی

همانطور که گفته شد، برخی از افراد از اسپیسرها یا گشادکننده‌های واژن برای ایجاد یا گسترش مقدار کمی بافت واژن استفاده می‌کنند.

افراد دیگر ممکن است تحت عمل جراحی قرار گیرند که از پیوندهای پوستی برای ایجاد واژن بزرگتر استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به دکتر اکرم قرا محمدی متخصص زنان در شهریار مراجعه کنید.

Leave a Reply

ده + 1 =

https://drgharamohamadi.ir/