علت خونریزی بعد از زایمان

علت خونریزی بعد از زایمان چیست؟ خونریزی بعد از زایمان یکی از موارد شایعی است که برای بسیاری از مادران اتفاق می افتد و به عنوان بخشی از روند بهبودی بعد از زایمان در نظر گرفته می شود. در واقع، بعد از زایمان، خون، مخاط و بافت های باقی مانده داخل رحم باید خارج شوند که به این حالت اصطلاحا لوشیا گفته می شود. این خونریزی معمولا یک روز بعد از زایمان آغاز می شود و ممکن است تا شش هفته ادامه پیدا کند که به مرور از میزان خونریزی کاسته خواهد شد. خونریزی می تواند به صورت لخته یا شبیه خون سیکل قاعدگی باشد.

خونریزی بعد از زایمان طبیعی

خانم هایی که زایمان طبیعی می کنند، یک تا سه روز بعد از زایمان با خونریزی واژینال که معمولا قرمز تیره یا روشن است، روبرو می شوند که ممکن است به صورت لخته هم باشد. از روز چهارم به بعد، رنگ خون کمی تیره تر می شود و گه گاه لخته دیده خواهد شد. یک هفته بعد ترشحات به رنگ سفید در می آیند و بعد از گذشت سه تا شش هفته، دیگر اثری از خونریزی دیده نخواهد شد.

علت خونریزی بعد از زایمان

خونریزی بعد از زایمان سزارین

خونریزی بعد از سزارین به مراتب کمتر است که معمولا چند هفته ای ادامه پیدا می کند و رنگ خون هم قرمز مایل به قهوه ای است.

علت خونریزی بعد از زایمان

خونریزی بعد از زایمان که درست مانند دوران پریودی است، حاوی خون، ترشح، مخاط، گلبول های سفید خون و تکه هایی از آندومتر رحم است که به دلیل ریزش و ترمیم آندومتر اتفاق می افتد. در طول زایمان، عروق خونی که جفت را به رحم متصل کرده اند، از هم باز می شوند و خونریزی اتفاق می افتد، اما به مرور زمان و با منقبض شدن رحم، از میزان خونریزی کاسته خواهد شد.
خانم هایی که در زایمان های قبلی خود، خونریزی واژینال داشته اند، میزان خونریزی در آن ها بیشتر خواهد بود. از دیگر عوامل موثر بر این خونریزی می توان به مواردی مانند پارگی رحم، پارگی واژن، چاقی و اضافه و وزن و یا مشکلات جفتی اشاره کرد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

همان طور که گفتیم، خونریزی بعد از زایمان کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اما در صورت مشاهده علائم زیر حتما باید به متخصص زنان مراجعه کنید:
• تعویض نوار بهداشتی یا پد هر یک ساعت یک بار
• تیره شدن رنگ خون
• مشاهده لخته خون های بزرگ
• بد بو شدن ترشحات واژینال
درمان خونریزی بعد از زایمان
درمان خونریزی با توجه به علت بروز در نظر گرفته می شود که عبارتند از:
• مصرف دارو
• خارج کردن تکه های جفت از رحم
• لاپاراتومی یا عمل شکم باز
• انتقال خون در موارد شدید
• هیسترکتومی و برداشتن رحم
• آمبولیزاسیون عروق رحمی که با هدف کاهش جریان خون رحمی انجام می شود

توصیه های مهم خونریزی بعد از زایمان

برای کنترل خونریزی می توانید در روزهای اول از پدهای بزرگ و جاذب استفاده کنید و این نکته مهم را در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان نباید از تامپون استفاده شود، چرا که می تواند منجر به بروز عفونت شود. توصیه می شود تا جایی که می توانید آب مصرف کنید تا با ادرار کردن، جلوی بروز عفونت هم گرفته شود. در منزل استراحت کنید و فعالیت های سنگین انجام ندهید.

Leave a Reply

17 + پنج =

https://drgharamohamadi.ir/