انواع سرطان زنان

انواع سرطان زنان کدامند؟ یکی از شایع ترین سرطان های زنان، بدخیمی رحم است که اگر زود شناسایی شود می توان اقداماتی جهت درمان و کنترل بیماری انجام داد. این سرطان بدخیم ناحیه تناسلی در هر سنی اتفاق می افتد و هر چه زودتر باید شناسایی شود.

یکی از علائم آن خونریزی غیرطبیعی در زنان است. در مورد خانوم هایی که یائسه میشوند این سرطان بیشتر وجود دارد در زنان یائسه هرنوع خونریزی حتی در حد کم باید مورد بررسی قرار بگیرد.

تشخیص سرطان رحم چگونه است؟

ابتدا با انجام سونوگرافی و برداشتن نمونه ای از رحم میتوانیم آن را مورد آزمایش قرار دهیم. این نمونه گرفتن به صورت سرپایی انجام میشود و یا امکان دارد با صلاحدید پزشک در اتاق عمل و تحت اقدامات خاص انجام شود.

انواع سرطان زنان

کاهش وزن می تواند خطر ابتلا به سرطان های زنانه را کاهش دهد!

وزن اضافی، خطر ابتلا به سرطان های منحصر به فرد زنان را در زنان افزایش می دهد،این سرطان ها سرطان های زنانه نامیده می شوند ، که شامل سرطان های رحم و سینه می شود.تحقیقات چند سال گذشته نشان می‌دهد که بیش از نیمی از سرطان‌های آندومتر به چاقی نسبت داده می‌شود و متاسفانه، نرخ چاقی در بین زنان در حال افزایش است.

ما می دانیم که وزن عاملی در افزایش خطر ابتلا به سرطان های زنانه در زنان است، گزینه های دیگری نیز وجود دارد که زنان می توانند برای کاهش شانس ابتلا به سرطان های زنانه در نظر بگیرند. مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی می تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا 40 درصد کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد زنانی که به مدت پنج سال یا بیشتر از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند، در مقایسه با زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده نمی کنند، تقریباً 50 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان هستند.

همچنین برداشتن لوله های فالوپ در برخی شرایط حاد تر، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می دهد.

بالا رفتن سن، داشتن سابقه خانوادگی سرطان های زنان، یا عدم دسترسی آسان به مراقبت های بهداشتی، رویارویی با سرطان های زنان را دشوارتر می کند.

فیلم برداشتن توده مشکوک با لیزر و ارسال به پاتولوژی

درمان سرطان رحم چگونه است؟

برای درمان بدخیمی سرطان رحم نیاز به عمل جراحی دارید ولی برای اینکه مطمئن شوید باید اقدامات بیشتر انجام شود. برای مثال عوامل بدخیمی رحم موارد زیر است:

سابقه خانوادگی بدخیمی سرطان رحم، پستان، تخمدان و…

چاق بودن بیمار

سابقه بی نظمی در قاعدگی

سابقه بیماری دیابت

بیمارانی که تحت درمان هورمونی قرار دارند و درمان مکمل در کنار این درمان ندارند باید به این نکته توجه داشت اگر در زنان یائسه خونریزی دیده شد حتما به این دلیل نیست که سرطان رحم داشته باشد شاید به دلیل خشکی واژن و یا پولیب دچار خونریزی شده باشند که باز هم باید این خونریزی ها را مخصوصا در خانوم های یائسه مورد بررسی قرار داد.

سرطان تخمدان

این نوع بدخیمی ها معمولا در افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند رخ میدهد مانند سرطان رحم، روده، پستان، تخمدان و… که برای سرطان بدخیم تخمدان روش مطمئنی برای درمان آن صورت نگرفته است و بیماران معمولا زمانی مراجعه میکنند که بیماری پیشرفت کرده و بدخیم شده‌است.

علائم سرطان تخمدان چیست؟

بزرگی شکم

احساس سیری کردن

نفخ

که باانجام سونوگرافی و آزمایش خون باید مورد بررسی قرار بگیرد. این علائم حتما به دلیل وجود بدخیمی سرطان تخمدان میتواند نباشد ولی این آزمایش ها ضروری است و سرطان تخمدان هم مانند سرطان رحم تنها راه تشخیص آن عمل جراحی است.

سرطان دهانه رحم

سرطان رحم نوع بدخیمی است که به دلیل HVP رخ میدهد و اکثریت مردم دچار آن میشوند و انواع مختلف پرخطر و کم خطر دارد.

نوع کم خطر آن علائمی مانند زگیل تناسلی دارد و به مرور زمان این سرطان پیشرفت خواهد کرد و به بدخیمی تبدیل می شود و کسانی که سیگار نمیکشند و سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف نیست بعد از یک دوره زمانی این ویروس از بدن بیمار پاک میشود. برای سرطان رحم روش های درمانی غربالگری وجود دارد و روش های درمانی پاپ اسمیر یاHVP هم میتواند انجام شود.

آیا سرطان زن باردار به جنین منتقل می شود؟

اکثر سرطان ها روی جنین تاثیر نمی گذارند. اما سرطان های خاصی وجود دارد که ممکن است بر جنین تاثیر بگذارد، همچون نوع ملانوما. در چنین مواردی، پس از تولد، یک معاینه کامل از جفت انجام می شود که همچنین برای نظارت دقیق کودک در دوران اولیه زندگی ضروری است.

پیشگیری از سرطان دهانه رحم

برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم واکسن HVP را بزنید.

از روش معاینه پاپ اسمیر هم استفاده میشود که در ان اگر دهانه رحم را بزرگ ببیند یا ضایعه ای دیده شود بیوپسی انجام شده و درمان شروع میشود.

دکتر اکرم قرا محمدی می توانند به شما در درمان و کنترل هر چه بهتر سرطان های زنان کمک کنند.

Leave a Reply

4 × 2 =

https://drgharamohamadi.ir/