یائسگی از مشکلات تا درمان

یائسگی با پایان یافتن چرخه سیکل قاعدگی آغاز می شود که در بیشتر خانم ها در سنین 40 تا 58 سال اتفاق می افتد که ممکن است در برخی خانم ها و بنا به دلایل پزشکی یا درمان هایی مانند برداشت تخمدان ها زودتر هم اتفاق بیفتد. این مرحله از زندگی خانم ها می تواند با تغییرات فیزیکی مانند گرگرفتگی، کاهش میل جنسی، خشکی واژن یا تعریق شبانه همراه باشد که حتی قبل از قطع شدن کامل سیکل قاعدگی آغاز می شود و ممکن است ماه ها یا سال ها ادامه پیدا کند.
قطعا تجربه هر فردی از یائسگی با دیگری فرق دارد و در صورتی که فرد رژیم غذایی سالمی داشته باشد و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار بدهد، احساس بهتری خواهد داشت و می تواند به کاهش علائم این دوره در خود کمک کند. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی کامل یائسگی از مشکلات تا درمان آن بپردازیم.

دوره پیش از یائسگی

معمولا خانم ها در سال های منتهی به یائسگی با تغییراتی در سیکل قاعدگی، گرگرفتگی یا دیگر علائم روبرو می شوند که دوره پیش از یائسگی نام دارد که در اغلب موارد، از سنین 45 تا 55 سالگی آغاز می شود و ممکن است در حدود هفت سال ادامه پیدا کند. طول این دوره به عواملی مانند استعمال دخانیات، سن شروع علائم و یا نژاد بستگی دارد. توجه داشته باشید که در دوره پیش از یائسگی از میزان تولید هورمون های استروژن و پروژسترون توسط بدن کاسته خواهد شد.
در این مرحله از یائسگی، تغییراتی در بدن اتفاق می افتد که ممکن است برخی خانم ها با افزایش وزن سریع روبرو شوند و یا تغییراتی را در فرم بدنی و عملکرد فیزیکی احساس کنند که البته در همه به یک شکل نخواهد بود.

علائم و نشانه های یائسگی

استروژن، هورمونی است که توسط بسیاری از قسمت های بدن استفاده می شود و با توجه به این که میزان تولید این هورمون کم می شود، شاهد بروز علائم مختلفی خواهیم بود که شدت علائم در هر فردی متفاوت می باشد. از جمله علائم این دوران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• تغییر در سیکل قاعدگی که اولین علامتی است که احساس می شود. ممکن است سیکل پریودهای شما نامنظم، کوتاه تر و یا بلندتر از حالت طبیعی شود و یا حجم خونریزی هم کمتر و یا بیشتر شود. توصیه می شود در صورت مشاهده لکه بینی ما بین سیکل قاعدگی، نزدیک شدن زمان سیکل ها به هم، خونریزی شدید و یا ادامه دار شدن پریود بیش از یک هفته به پزشک مراجعه کنید.
• گرگرفتگی که از جمله علائمی است که معمولا تا چند سال بعد از یائسه شدن ادامه پیدا می کند و دلیل اصلی آن تغییرات سطح استروژن است که می تواند خفیف یا شدید باشد.
• خشکی واژن که در برخی خانم ها حتی از دوره پیش از یائسگی آغاز می شود و می تواند مشکلاتی را در طول رابطه جنسی به همراه داشته باشد و زمینه را برای بروز عفونت های واژنی فراهم سازد.
• مشکلات خواب که می تواند به دلیل تعریق های شبانه، افزایش تعداد دفعات ادرار و اضطراب باشد و خانم هایی که به ورزش اهمیت بیشتری می دهند و قبل از خواب وعده های غذایی سبکی دارند، کمتر با این مشکل روبرو خواهند شد.
• تغییرات خلق و خو که علت اصلی بروز آن مشخص نیست، اما بسیاری از خانم ها با درجاتی از افسردگی، استرس و اضطراب روبرو می شوند.
• تغییرات فیزیکی که می تواند با تجمع چربی در نواحی اطراف شکم، افزایش وزن و تغییر در حجم مو و یا بی اختیاری ادرار همراه باشد.

یائسگی از مشکلات تا درمان

آیا درمانی برای علائم یائسگی وجود دارد؟

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که یائسگی، مشکل سلامتی نیست و یک تغییر طبیعی در طول زندگی خانم ها به حساب می آید که با یک سری تغییرات همراه است. معمولا زمانی که خانم ها با علائم گفته شده به پزشک مراجعه می کنند، روش های درمانی زیر برای شان در نظر گرفته خواهد شد:

• هورمون درمانی

این روش با استفاده از استروژن مکمل که نوع مصنوعی هورمون پروژسترون است، به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند. درمان می تواند به صورت پچ پوستی یا کرم های موضعی باشد که به کاهش علائم کمک می کند. توجه داشته باشید که از انجام این درمان در شرایط زیر باشد خودداری شود:
 مشکلات قلبی
 لخته شدن خون
 بالا بودن سطح تری گلیسیرید
 بیماری های کبدی
 سکته
 سرطان پستان

• سایر روش های درمانی

 استفاده از ژل و دیگر محصولات مانند قرص، کرم و رینگ برای رفع خشکی واژن
 مصرف دوز پایین قرص های پیشگیری از بارداری جهت تسکین علائم گرگرفتگی یا تغییرات خلق و خو
 مصرف داروهای ضد افسردگی در دوز پایین

• تغییر در سبک زندگی

 ورزش منظم
 انجام تمرینات تنفسی
 رژیم غذایی سالم و مصرف هر چه بیشتر میوه و سبزیجات
 کنار گذاشتن استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
 انجام تمرینات کگل و تقویت عضلات لگنی

Leave a Reply

شانزده + 3 =

https://drgharamohamadi.ir/