دلایل ناباروری زنان

دلایل ناباروری زنان چیست؟ ناباروری زنان به زبان ساده عبارت است از ناتوانی در بارداری و معمولا زمانی تشخیص داده می شود که خانمی بعد از دوزاده ماه رابطه جنسی محافظت نشده، نتوانسته باشد باردار شود. علت بروز ناباروری می تواند از طرف زن، مرد و یا هر دو باشد و در هر صورت، تشخیص علت پیچیده خواهد بودو درمان های مختلفی برای ناباوروی وجود دارد که با توجه به علت بروز در نظر گرفته خواهد شد. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به بررسی دلایل ناباروری زنان بپردازیم.

ناباروری زنان

ناباروری مشکلی است که روند بارداری مختل و یا محدود می شود و در بیشتر موارد، بعد از این که زوجین بعد از یک سال رابطه جنسی محافظت نشده قادر به باروری نشدند، تشخیص داده خواهد شد. زمانی که سیکل قاعدگی خانم ها بیشتر از 35 روز و یا کمتر از 21 روز باشد و یا سیکل قاعدگی نامنظم باشد و گاها قطع شود، نشانه ای است از این که تخمدان ها عملکرد خوبی ندارند. ناباروری، مشکل بسیار شایعی است و حداقل ده درصد خانم ها با این مشکل روبرو می شوند و این نکته را باید در نظر داشته باشید که احتمال ناباروری با افزایش سن، افزایش پیدا می کند.
توصیه می شود خانم های بالای 35 سال، بعد از یک سال عدم موفقیت در بارداری و خانم های 35 تا 40 سال بعد از شش ماه عدم موفقیت در بارداری، جهت بررسی علت و درمان حتما به پزشک مراجعه کنند.

دلایل ناباروری در زنان

برای این که بارداری اتفاق بیفتد، نیاز است که مراحل زیر طی شود:
 تخمک بالغ از یکی از تخمدان ها آزاد شود.
 تخمک توسط لوله فالوپ برداشته شود.
 اسپرم به دهانه رحم راه پیدا کند و از طریق رحم به لوله فالوپ و تخمک برسد تا باروری اتفاق بیفتد.
 تخمک بارور به سمت رحم حرکت کند.
 در نهایت، تخمک بارور داخل رحم کاشته شود و رشد کند.
حال ممکن است عوامل مختلفی باعث برهم خوردن و مختل شدن این روند شوند و بارداری اتفاق نیفتد. در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پراخت.

دلایل ناباروری زنان

اختلالات تخمک گذاری

نامنظم بودن و یا عدم تخمک گذاری یکی از شایع ترین دلایل ناباروری زنان است که عمدتا در اثر بروز مشکل در تولید هورمون های جنسی ترشح شده از هیپوتالاموس یا هیپوفیز و یا مشکلات موجود در تخمدان ها اتفاق می افتد.
• سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS. در این سندرم، برهم خوردن نظم هورمون ها بر روی تخمک گذاری اثر می گذارد و می تواند با مقاومت به انسولین، چاقی و اضافه وزن، رشد موهای زائد در صورت و دیگر قسمت های بدن مرتبط باشد. در واقع، سندرم تخمدان پلی کیستیک، یکی از شایع ترین دلایل ناباوری در خانم ها می باشد.
• نارسایی زودرس تخمدان. این اختلال در اثر واکنش خود ایمنی یا آزاد شدن تخمک زودرس از تخمدان اتفاق می افتد و این گونه است که تخمدان نمی تواند تخمک تولید کند و از میزان تولید استروژن در خانم های زیر 40 سال کاسته خواهد شد.
• تولید بیش از حد پرولاکتین. با افزایش تولید پرولاکتین از هیپوفیز، از میزان تولید استروژن کاسته می شود و ناباروری اتفاق می افتد.

آسیب لوله های فالوپ

انسداد و یا آسیب دیدگی لوله های فالوپ مانع از رسیدن اسپرم به تخمک می شود و یا این که راه رسیدن تخمک بارور به رحم مسدود خواهد شد. از جمله دلایل آسیب لوله های فالوپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بیماری التهابی لگن، عفونت رحم و لوله های فالوپ به دلیل ابتلا به بیماری های مقاربتی، کلامیدیا و گنوره آ
• سابقه جراحی در ناحیه شکم و لگن

اندومتریوز

اندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که بافتی که داخل رحم رشد می کند، خارج از بافت رحم کاشته می شود و به رشد خود ادامه می دهد. رشد این بافت اضافه و برداشت آن می تواند منجر به بروز اسکار، انسداد لوله های فالوپ و مانع از رسیدن تخمک و اسپرم شود، در نتیجه ناباروری اتفاق خواهد افتاد.

سرطان رحم و دهانه رحم

مشکلات مربوط به رحم و دهانه رحم نیز می توانند در بروز ناباروری زنان دخیل باشند.
• پولیپ ها و تومورهای خوش خیم مانند فیبروم ها که گاها می توانند لوله های فالوپ را مسدود کننند و روند رسیدن تخمک و اسپرم مختل شود.
• غیر طبیعی بودن فرم رحم نیز می تواند منجر به بروز مشکلاتی در بارداری یا توانایی حفظ بارداری شود.
• گاها ممکن است رحم قادر به تولید مخاط به میزان کافی برای به حرکت در آوردن اسپرم به رحم نباشد.
مواردی به آن ها اشاره شد، دلایل ناباروری زنان بودند که باید با معاینات پزشکی تشخیص داده شوند و درمان نازایی مناسبی در نظر گرفته شود.

Leave a Reply

16 + بیست =

https://drgharamohamadi.ir/