دیابت و بارداری

دیابت و بارداری

گاهی وقت ها بانوان در زمان بارداری خود دچار دیابت میشوند یعنی سطح قند خون آنان بالا میرود ، در اصل زمانی اتفاق می افتد که، هورمون‌های بارداری با قابلیت تنظیم قند خون بدن دچار تداخل می‌شوند. که عموما این اتفاق در هفته های 24ام و 28ام اتفاق می افتدکه اصطلاحا به آن دیابت بارداری یا GDM گفته میشود . در این مسئله جای نگرانی نیست زیرا دیابت در بارداری به این معنا نیست که شما قبل از بارداری به آن مبتلا بوده اید و یا بعداز فارق شدن این بیماری با شما خواهد ماند . اما شما باید تحت نظر دکتر فوق غدد ودکتر زنان قرار بگیرید ، چرا که این مسئله درصد ابتلا به دیابت نوع 2 را درآینده بالا میبرد. اگر دیابت بارداری خوب مدیریت نشود کودک را نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌‍دهد و مادر و کودک هر دو، دچار عوارض جانبی آن در دوره بارداری و بعد از زایمان خواهند شد.

 

علائم بارداری

علائم بارداری در برخی از بانوان جلوه میکند که البته بسیار خفیف هستند از جمله این علائم میتوانیم بهه موارد زیر اشاره کنیم :

  1. تاری دید
  2.  خستگی
  3. عفونت های مکرر
  4. کاهش وزن درصورت داشتن اشتهای زیاد
  5. افزایش تشنگی
  6. افزایش ادرار

1-تاری دید

وقتی گلوکز خون بالا باشد، محتوای آب ساختار چشم تحت تاثیر آن قرار میگیرد و تمرکز خود را از دست میدهد. زمانی که قند خو بالا میرود فرد دچار تاری دید میشود ، اما زمانیکه قند خون را کنترل کند دید فرد دوباره به حالت عادی خود باز میگردد.

2-خستگی

از لحاظ پزشکی این کاملا طبیعی است که فرد باردار دچار خستگی باشد. اما خستگی بیش از حد نیز طبیعی نیست و شاید ناشی از دیابت باشد که باید این مسئله را با پزشک معالج خود در میان بگذارید. وقتی قند بالا باشد سلول‌ها و ارگان‌های بدن نمی‌توانند برای تولید انرژی، اکسیژن و مواد مغذی دریافت کنند. خستگی یکی از روش‌های بدن است که مجبور به استراحتمان کند.

3-عفونت های مکرر

بانوان در دوران بارداری بیشتر از پیش دچار عفونت واژن میشوند . قارچ ها و باکتری ها از قند تغذیه میکنند برای همین دیابت باعث افزایش این امر میشود .همچنین قند بالا سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد و بدن را دربرابر مقابله با عفونت ضعیف میکند .

4-کاهش وزن درصورت داشتن اشتهای زیاد

بانوان بهتر است قبل از بارداری در وزن مطلوبی باشند و در زمان بارداری کاهش وزن نداشته باشند چون امری خطرناک است و باید ب پزشک اطلاع داده شود .زمانی که بدن دچار دیابت میشود سلول‌ها نمی‌توانند از قند به عنوان سوخت استفاده کنند، در این زمان بدن این کمبود انرژی را به عنوان گرسنگی میپندارد و اشتها را تحریک می‌کند.  تمام غذایی که وارد بدن شده است نمی‌تواند به درستی مورد استفاده قرار بگیرد و توسط ادرار خارج شده در نتیجه منجر به کاهش وزن می‌شود.

5-افزایش تشنگی

وقتی قند خون بالا برود بدن آب سلول هارا استفاده میکند تا قند موجود در خون را رقیق کند. قند خون بالا روی کلیه‌ها نیز تاثیر دارد و از جذب  آب توسط آن‌ها جلوگیری می‌کند.

Comments are closed.

https://drgharamohamadi.ir/