سزارین یا طبیعی؟!

سزارین یا طبیعی ؟ مسئله این است .

بسیاری از بانوان این دغدغه را دارند که کدام یک از این دو روش بهتری است ،  هریک از آنها دارای مزایا و معایبی است که می‌تواند شرایط انتخاب را برای هر فرد متفاوت کند. مهم‌ترین نکته‌ای که جهت زایمان و در نهایت انتخابی مناسب باید در نظر گرفته شود، سلامت و ایمنی مادر و نوزاد است.

زایمان طبیعی

همه ما میدانیم که زایمان طبیعی یک روند فیزیولوژیک است و به صورت کلی برای مادر و جنین روشی بهتری هست .همچنین یک روند تکاملی برای جنین محسوب میشود . در اکثر مواقع بانوان به دلیل ترس زیاد از روش طبیعی ، سزارین را انتخاب میکنند . این فرایند اگرچه با درد زیادی همراه است اما زمانی‌ که سیر طبیعی خود را طی کند، درد آن قابل تحمل خواهد بود.

دلایل ترس بانوان از زایمان طبیعی

مشکلاتی مانند پارگی واژن، بی‌اختیاری مدفوع و تغییراتی که ممکن است رابطۀ جنسی آنها را در آینده تحت تأثیر قرار دهد.  در بسیاری از زنانی که زایمان طبیعی انجام می‌دهند، درجه‌هایی از پارگی واژن یا پرینه؛ که همان فاصلۀ بین مقعد و واژن است، ایجاد می‌شود اما اکثر این پارگی‌ها سطحی است و معمولاً در مدت کوتاهی به صورت خودبه‌خود بهبود می‌یابد. فقط تعداد کمی از زنانی که زایمان طبیعی انجام می‌دهند ممکن است با پارگی جدی‌تری روبه‌رو شوند که نیاز به بخیه داشته و با درد یا ناراحتی‌هایی تا چند ماه همراه باشد. همچنین هیچ شواهد علمی‌ای وجود ندارد که نشان‌دهندۀ نقش زایمان طبیعی در مشکل بی‌اختیاری مدفوع باشد. از طرفی برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که عمل سزارین برای بارداری‌های بعدی مادر ممکن است مشکل‌ساز شود، به همین علت، اگر قصد بارداری مجدد دارید و مشکل خاصی نیز وجود ندارد بهتر است زایمان طبیعی را انتخاب کنید.

عمل سزارین

سزارین یک عمل جراحی است که در اتاق عمل انجام می شود، به روش بی حسی موضعی از کمر و یا بیهوشی در اتاق عمل و بدون درد انجام می شود.زایمان سزارین همانند هر عمل جراحی دیگر ممکن است با عوارضی همراه باشد، عوارض آن شامل: عوارض بی حسی و بیهوشی، عوارض ناشی از بیهوشی همچون سردرد، لخته شدن خون در پا و آمبلی، خونریزی و عفونت محل زخم باشد.همچنین مدت زمان بستری در بیمارستان بیشتر است

چه زمانی سزارین انجام میشود ؟

  1. زمانی که بیمار قبلا سزارین انجام داده باشد
  2. جنین های که با کاهش رشد مواجه اند
  3. دفع مکانیوم یا مدفوع کردن جنین
  4. کندگی جفت
  5. جنین های دوقلو
  6. زایمان بریج (زمانی که جنین بریج باشد، معمولا در این مواقع پای آن ها نزدیک به دهانه رحم است)

که در این شرایط با تصمیم پزشک معالج عمل سزارین صورت میگیرد.

در آخر توصیه ما به شما این است که اگر تشخیص پزشک آن بود که هیچگونه مشکلی برای مادر و جنین وجود ندارد، مادران سعی  کنند که روند زایمان را به صورت طبیعی انجام بدهند .

Leave a Reply

18 − 6 =

https://drgharamohamadi.ir/